Over Krulbolclub Molenzicht

Begin jaren 80 was er in IJzendijke een groepje jonge mannen die in het onderkomen van de ouderensoos in IJzendijke, gelegen naast de Nederlands Hervormde Kerk, een maal per week placht te krulbollen. Dit groepje bestond uit illustere mannen zoals André de Houck, Jan van de Broeke, Johnny Verbeke, Sjaak Ekkebus en Theo Vermeulen. Met name deze laatste twee namen het voortouw om na enige tijd een eigen onderkomen te bouwen. In overleg met de Gemeente Oostburg werd het braakliggende terrein tussen de molen en de voormalige schuur van Peet Haverbeke, thans C-1000, geschikt gevonden om er een aantal buitenbanen aan te leggen.

In eerste instantie legde men er twee buitenbanen aan, echter later begon men aan de bouw van twee overdekte banen waar ook ’s winters op gespeeld zou kunnen worden. De vereniging maakt in die beginjaren een onstuimige groei door van minder dan 20 naar meer dan 100 leden, waardoor men genoodzaakt bleek zelfs een derde binnenbaan aan te leggen. Deze drie binnenbanen vormen anno nu nog altijd het huidige verenigingsgebouw.

Onder leiding van het huidige bestuur heeft men de oorspronkelijke 2 verharde buitenbanen vervangen door 10 schitterende zandbanen waardoor men ’s zomers beter in staat is toernooien te organiseren in samenwerking met de Vlaamse krulbollers.

Krulbolclub Molenzicht timmert hard aan de weg en vervult door het aanspreken van verschillende doelgroepen een sociale behoefte in IJzendijke en omstreken. Sinds vorig jaar is er een jeugdclub voor spelers tot 14 jaar, er worden avonden georganiseerd voor enkel niet-bollers om ongedwongen kennis te maken met de sport en op de wedstrijden wordt er vurig maar respectvol gestreden. Ieder presteert naar eigen kunnen, waardoor de sport van jong tot oud bedreven kan worden.

Wilt u eens komen kijken? Wilt u een sport leren die u de rest van uw leven kunt beoefenen? Of wilt u met uw bedrijfs- of verenigingsuitje eens komen krulbollen? Twijfel niet! Kom langs of stuur een mail naar bolclubmolenzicht@gmail.com. Ook telefonisch kunt u inlichtingen verkrijgen onder gsm-nummer  +31 642 46 87 09.

Krulbolclub Molenzicht is gevestigd aan de Oranjestraat 17-A, 4515 CA te IJzendijke. Het nostalgisch aandoende clubgebouw telt een kantine en 3 bolbanen. Naast het clubgebouw zijn er nog eens op het eigen terrein 10 buitenbanen aangelegd, welke als voornaamste doel hebben het organiseren van het jaarlijkse Mauritstoernooi eind juli. De vereniging heeft een belangrijke invulling van het sociale leven van veel mensen in IJzendijke en omstreken.

Iedereen die geïnteresseerd is om het edele spel krulbollen eens gade te slaan of zelf uit te proberen is er welkom.

Momenteel schommelt het ledenaantal al enkele jaren rond de 100 en we hebben een prachtig bestuur waarin 5 mensen zitting hebben. Samen met enkele vrijwilligers zorgen ze er voor dat het altijd weer goed toeven is op deze werkelijk schitterende locatie. Temidden van veel groen met een fantastisch uitzicht op de ‘Witte Juffer’, de trotse IJzendijkse molen, is het genieten geblazen onder het genot van een kop vers gezette koffie of een heerlijk (abdij)biertje.

Bekijk onze activiteitenkalender!

Bestuur

Andy de Schipper

Andy de Schipper

Voorzitter

 +31 612 96 81 42

Piet Pielaat

Piet Pielaat

Penningmeester

 +31 117 38 13 67